fredag 27. november 2009

God helg!

Snart er det helg påpekte jeg til en "kollega" på lesesalen. Han bare flirte og sa at helg, det er noe for ikke-studenter. Han har forsåvidt rett. For etter en lang uke med intens jobbing på lesesalen og to kvelder med sånn annen jobb (som faktisk bringer inn en liten slant til husholdet), så er det nå fredag. Helgen blir noe amputert av at jeg skal jobbe med den andre jobben (den som faktisk bringer inn en liten slant til husholdet) på lørdag. Jaja, sånn er nå livet for en skarve student, jeg skal jo ikke klage. Bor i en stor leilighet med masse plass, i motesetning til en liten studenthybel på 16 kvm. Så jeg har vel egentlig meg selv å takke for den. Dessuten er det ganske koselig å jobbe i bokhandel nå før jul da! Tiden går fort og jeg får masse ideer til gavetips til min egen familie.

Uansett så gleder jeg meg til jeg er ferdig med denne andre jobbingen og kan gå i gang med den årntli´e jobbingen, den som bringer inn en stor slant til husholdet uten at jeg må jobbe kvelder og helger.

God helg!

onsdag 25. november 2009

Svineinfluensa overalt - nå også i eksamensoppgaver!

Jeg har nettopp oversatt en tekst som en del av hjemmeeksamen. Teksten handlet om svineinfluensa. Det gjorde tekstanalysen også. Forsåvidt et greit tema, ettersom det er mye omtalt både i norske og tyske aviser. Tekstene jeg har jobbet med oppsummerer vel egentlig mine tanker rundt denne pandemien som truer med både det ene og det andre; visst er det kjedelig at en stor del av befolkningen blir syke, og at noen risikerer å dø, men det har nok vært litt hysteriske tilstander. Hovedessensen i tipsene man får er 1. Vask deg på hendene etter dobesøk, før mat osv. 2. Hold deg for munnen når du hoster/nyser. Dette lærte vi som barn og burde være en selvfølge, men er det ikke. Det er med andre ord bra at vi får en liten vekker innimellom som minner oss på disse elementære rutinene.

Uansett er jeg ferdig med oversettelsen og kan gå og trene med god samvittighet. Dermed har jeg også skrevet min aller siste eksamensoppgave! Sånn rent bortsett fra masteroppgaven som enda ikke er levert, men den regnes vel ikke som en eksamensoppgave? Samme det, jeg føler en æra er i ferd med å avsluttes, hele 6 og et halvt år har jeg hatt tittel som student, og nå skal jeg inn i en ny fase av livet mitt! Herrlig!

mandag 23. november 2009

Første innlegg

Velkommen til mitt lille univers. Her vil jeg blogge om hint og annet som opptar meg i livet mitt. For tiden er det masteroppgaven min som får den største oppmerksomheten. Etter mange års studier nærmer jeg meg nå slutten - med fryd og gru. Hva skal det bli av meg nå tro? Hittil har jeg alltid visst hva som skjer, men nå er studiene snart omme. Og jeg er ganske klar for å begynne å jobbe sånn årntli´.

Ellers er det snart jul og det betyr stress. Hvertfall for meg som jobber i bokhandel. Det er en veldig koselig jobb, men før jul blir det ekstra jobbing og i tillegg legger man så mange planer. Men koselig er det! Fruktfatet bugner av klementiner, nam!